Grydebrød med ølandshvede
Sprødt udenpå, saftigt indeni – grydebrød med ølandshvede kræver næsten ingen arbejde, men smager som fra et rigtigt bageri.
Af
Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen

Annonce
1 t og 15 min
10 personer
Grydebrød med ølandshvede:
10 g gær
5½ dl vand
12 g salt
1 tsk. honning
450 g hvedemel
150 g ølandshvedemel
1 støbejernsgryde
Fremgangsmåde:
- Rør gæren ud i lidt af vandet.
- Tilsæt resten af vandet, salt og honning.
- Tilsæt de resterende ingredienser, og rør det sammen.
- Dejen skal ikke æltes.
- Lad dejen hæve tildækket på køl i ca. 12 timer.
- Tænd ovnen på 250° varmluft, og lad en støbejernsgryde blive godt varm i ovnen.
- Hæld dejen i den varme gryde, læg låg på, og bag den i ovnen i ca. 30 minutter.
- Tag låget af gryden, og skru temperaturen ned på 225° varmluft, og bag videre i 15-20 minutter, til brødet er gyldent.
- Lad brødet afkøle lidt i gryden, og vend det dernæst ud på en bagerist.
- Afkøl inden udskæring.
- Servér evt. med koldt smør.

Hovedretter
Rugbrødssandwich med hjemmelavet tunsalat
Annonce