Citronkylling og lun pastasalat med squash og babyspinat
Saftig citronkylling møder en frisk og lun pastasalat med squash og spinat – en ret fuld af solrige smage og let sommerstemning året rundt.
Af
Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Columbus Leth

Annonce
50 min
4 personer
Citronkylling:
1 hel kylling
2 usprøjtede citroner
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
Pastasalat:
400 g pasta (gerne spiraler)
2 squash
2 spsk. olivenolie til stegning
30 g pinjekerner
50 g frisk babyspinat
2 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
Salt og peber
1 håndfuld frisk basilikum
Til servering:
1 groft brød
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180°.
- Dup kyllingen tør, og læg den i et ovnfad.
- Skær den ene citron i både, og fyld dem ind i kyllingen.
- Pensl kyllingen med olie, og dryp med saften fra den anden citron.
- Krydr kyllingen godt med salt og peber.
- Steg kyllingen i ovnen i ca. 1 time (afhængig af størrelsen), til den er gylden og gennemstegt.
Pastasalat:
- Kog pastaen efter anvisningen på emballagen.
- Skær squashene i skiver.
- Steg squashskiverne ad flere omgange i olie på en pande i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne.
- Læg de stegte squashskiver på en tallerken, efterhånden som de bliver færdige.
- Rist pinjekernerne let gyldne på en varm og tør pande.
- Skyl babyspinaten.
- Rør olie og citronsaft sammen i en skål, og krydr dressingen med salt og peber.
- Vend den varme pasta sammen med squash, babyspinat og citrondressing, og anret salaten på et fad.
- Drys med pinjekerner og frisk basilikum.

Hovedretter
Teriyakikylling med kål
Servering:
- Skær kyllingen ud i lår, vinger og bryst, og servér kødet med den lune pastasalat og brød.
Annonce