Citronkylling og lun pastasalat med squash og babyspinat

Saftig citronkylling møder en frisk og lun pastasalat med squash og spinat – en ret fuld af solrige smage og let sommerstemning året rundt.
Af
Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Columbus Leth
Citronkylling og lun pastasalat med squash og babyspinat
Annonce
50 min
4 personer
Citronkylling:
1 hel kylling
2 usprøjtede citroner
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
Pastasalat:
400 g pasta (gerne spiraler)
2 squash
2 spsk. olivenolie til stegning
30 g pinjekerner
50 g frisk babyspinat
2 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
Salt og peber
1 håndfuld frisk basilikum
Til servering:
1 groft brød

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 180°.
  2. Dup kyllingen tør, og læg den i et ovnfad.
  3. Skær den ene citron i både, og fyld dem ind i kyllingen.
  4. Pensl kyllingen med olie, og dryp med saften fra den anden citron.
  5. Krydr kyllingen godt med salt og peber.
  6. Steg kyllingen i ovnen i ca. 1 time (afhængig af størrelsen), til den er gylden og gennemstegt.

Pastasalat:

  1. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen.
  2. Skær squashene i skiver.
  3. Steg squashskiverne ad flere omgange i olie på en pande i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne.
  4. Læg de stegte squashskiver på en tallerken, efterhånden som de bliver færdige.
  5. Rist pinjekernerne let gyldne på en varm og tør pande.
  6. Skyl babyspinaten.
  7. Rør olie og citronsaft sammen i en skål, og krydr dressingen med salt og peber.
  8. Vend den varme pasta sammen med squash, babyspinat og citrondressing, og anret salaten på et fad.
  9. Drys med pinjekerner og frisk basilikum.

Servering:

  1. Skær kyllingen ud i lår, vinger og bryst, og servér kødet med den lune pastasalat og brød.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.