Lækkert og velsmagende pestobrød
Dette velsmagende pestobrød er perfekt til efterårshyggen og de kolde måneder. Du kan nyde brødet som snack eller som tilbehør til frokosten eller aftensmaden.
Af
Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen

Annonce
2 t
8 personer
Pestobrød
50 g smør
2½ dl mælk
25 g gær
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
1 æg
375 g hvedemel
50 g rugmel
150 g grøn pesto
1 aflang form, ca. 1 liter
Fremgangsmåde:
- Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mælken. Lad blandingen blive let varm, og hæld den i en skål.
- Smuldr gæren ud heri, og tilsæt sukker, salt og æg.
- Tilsæt hvedemel og rugmel lidt ad gangen, og ælt dejen, til den er blank og smidig – evt. på en røremaskine.
- Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
- Rul dejen ud til et stort rektangel, og smør det med pesto.
- Rul dejen sammen til en roulade, og del den i to stykker på langs, men lad dejen hænge sammen i den ene ende.
- Sno de to stykker dej sammen, og læg brødet i form beklædt med bagepapir.
- Lad brødet efterhæve tildækket i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200° varmluft, og bag brødet i ovnen i ca. 25 minutter, til det er gyldent og gennembagt.
- Vend brødet ud på en bagerist, og lad det køle af, inden det skæres ud og nydes.

Opskrifter
Grydebrød med ølandshvede
Annonce