Opskrift på smagfuld thai stir fry med svinekød og grønt

Denne smagfulde thai stir fyr med svinekød, grøntsager og ris er en lækker ret til hverdagen, hvor det gerne må være nemt og smage godt.
Af
Nadia Mathiasen. Foto: Stine Christiansen
Opskrift på thai stir fyr
Annonce
1 t
4 personer
Ingredienser:
1 løg
3 fed hvidløg
1 frisk rød chili
1 squash
200 g grønne bønner
2 håndfulde thaibasilikum
2 spsk. smagsneutral olie til stegning
500 g hakket svinekød
½ dl østerssauce
2 tsk. mørk sojasauce
1 tsk. sukker
1 spsk. fiskesauce

Fremgangsmåde:

  1. Pil løg og hvidløg.
  2. Skær løg i tynde både, og hak hvidløg.
  3. Skyl og snit chili. Skyl squash, og skær den i mundrette stykker.
  4. Skyl de grønne bønner, nip enderne af, og del dem 1-2 gange.
  5. Skyl og pluk basilikum.
  6. Steg hvidløg og chili i halvdelen af olien på en pande, til det så småt tager farve.
  7. Tilsæt løg, squash og grønne bønner, og steg videre i 2-3 minutter ved høj varme.
  8. Sæt til side.
  9. Brun hakket svinekød i resten af olien på samme pande.
  10. Tilsæt østerssauce, sojasauce og sukker, og vend det sammen.
  11. Tilsæt grøntsager, og smag til med fiskesauce.
  12. Vend thaibasilikum i, og servér evt. med ris.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.