Opskrift på hakkebøffer med linsesalat og rødbedetzatziki

Hakkebøffer er en dejlig hverdagsfavorit hos hele familien. Nyd dem sammen med en lækker linsesalat og en frisk rødbedetzatziki
Af
Af: Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Line Falck
Hakkebøffer med linsesalat og rødbedetzatziki
Foto: Stine Christiansen.
Annonce
40 min
4 personer
Ingredienser:
600 g hakket oksekød
Salt og peber
Olie til stegning
Linsesalat med æble og persille:
1 dåse kogte grønne linser, f.eks. fra Urtekram
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. flydende honning
1 spsk. balsamicoeddike
3 spsk. olivenolie
Salt og peber
1 rødløg
1 æble
½ bundt bredbladet persille
50 g valnødder
Rødbedetzatziki:
300 g rødbeder
175 g græsk yoghurt 10 %
1 tsk. flydende honning
1-2 spsk. friskrevet peberrod
Salt og peber

Fremgangsmåde:

Rødbedetzatziki:

  1. Skræl rødbeder, og riv dem på den grove side af et rivejern.
  2. Vend de revne rødbeder i yoghurten, og smag til med honning, peberrod, salt og peber.
  3. Lad tzatzikien trække på køl.

Linsesalat med æble og persille:

  1. Skyl linserne, og lad dem dryppe godt af i en sigte.
  2. Rør sennep, honning, balsamico og olie sammen, og krydr med salt og peber.
  3. Vend dressingen med linserne.
  4. Pil rødløget, skyl æblet, og skær begge dele i små tern.
  5. Skyl og hak persille.
  6. Hak valnødder fint.
  7. Bland linser, æble, rødløg, valnødder og persille, og smag til med salt.

Hakkebøffer:

  1. Form kødet til 4 hakkebøffer, og krydr med salt og peber.
  2. Steg bøfferne i olie på en pande i 3-4 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
  3. Servér med linsesalat og rødbedetzatziki.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.