Hakkebøf med citrus og broccoli

Det her er en lidt lettere og friskere udgave af hakkebøffen. Måske havde du ikke lige forestillet dig at spise grapefrugt og cashewnødder til din hakkebøf, men det bør du bestemt prøve for det smager skønt!
Af
af Helle Brønnum Carlsen. Foto: Carina Krüger. Redigeret af Amelia Holmegaard Nielsen
Hakkebøf med citrus og broccoli
(2 pers.)

Det skal du bruge til hakkebøf med citrus og broccoli:

400 g hakket oksekød Salt og peber 1 spsk. sojasauce 1 tsk. sesamolie 1 pink grapefrugt 1 porre 1 bdt. broccoli 1 tsk. honning 8 cashewnødder Tilbehør: Brød el. kogt ris Prøv også: Hakkebøf med brun sovs og bløde løg

Sådan laver du hakkebøf med citrus og broccoli

Form 2 store hakkebøffer, drys med salt og peber og steg dem i 4 min. på hver side på en varm grillpande. Dryp bøfferne med sojasauce og sesamolie. Skræl grapefrugten og arrangér skiver af grapefrugt på bøfferne (gem saften, der løber fra). Skær porren i strimler på langs, del broccolien i buketter og pak disse ind i porrebånd. Damp dem i 3 min. i saltet vand og overhæld dem med honning og lidt grapesaft. Drys med nødder. Servér bøffer og grøntsager med ris eller brød. Prøv også: Citrontærte

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.