Madeiragryde

Lav en lækker gryderet - madeiragryde - med skært oksekød og krydderier og servér med kartoffelmos og broccolisalat
Af
af Helle Brønnum Carlsen, foto: Carina Krüger
Annonce

Opskrift på madeiragryde og tilbehør

(6 pers.)

4 spsk. olivenolie
1 kg skært oksekød
4 rødløg
2 fed hvidløg
25 g tørrede svampe, evt. rørhatte
2 spsk. hvedemel
4 dl madeira
2 dl vand

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Baileys-is Karrysuppe med kylling Kopkager

1 dåse hakkede flåede tomater
2 spsk. tomatpuré
1 usprøjtet appelsin
5 dl oksebouillon
Evt. lidt worchestersovs
500 g gulerødder
4 kviste timian
3 laurbærblade

Kartoffelmos:
1 kg store melede kartofler
75 g smør
Salt og peber
Evt. lidt mælk

Broccolisalat:
1 broccolibuket
1 rødløg
1 spsk. rødvinseddike
Salt og peber
2 spsk. olivenolie
50 g valnødder



Sådan laver du retten

Skær kødet i tern på ca. 2 x 2 cm. Brun dem af et par gange i en tykbundet gryde i lidt af olien og tilsæt mere olie efter behov. Tag kødet op. Pil rødløg og hvidløg, skær rødløgene i tynde både og hvidløgene i tynde skiver. Kom dem i gryden og steg i 2 min. Sæt svampene i blød i 5 min. Kom kødet tilbage i gryden. Drys med mel og lad det trænge ind i kødet. Tilsæt de udblødte svampe, madeira, vand, flåede tomater med væde og tomatpuré. Riv og pres appelsinen og kom skal og saft i gryden. Tilsæt bouillonen. Skræl gulerødderne, skær dem i halve eller kvarte og kom dem i gryden sammen med timian og laurbær. Bring det hele i kog, skru ned og lad retten simre i 2 timer, til kødet er mørt, og smag evt. til med worchestersovs.

Skræl kartoflerne og skær dem i store stykker. Kog dem møre i usaltet vand i 20 min. Hæld vandet fra og mos dem med smør, salt, peber og lidt mælk.

Skyl broccolien og del den i mindre buketter. Pil rødløget og skær det i både. Giv rødløget 10 sek. opkog i
lidt vand, hæld vandet fra og vend det med eddike, salt, peber og olie. Hæld løgblandingen over den dampede broccoli og drys med hakkede valnødder.



Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.