Blød vaniljebudding med mandler og krokant

Vi spiser citronfromage, panna cotta og creme brulée – men budding, som er i samme familie, er gået mere i glemmebogen. Den er dog lige så god og nem at lave.
Af
af Anne Skovgaard-Petersen Foto: Carina Krüger
Bedste budding - vaniljebudding med mandler og krokant
25 min
4 personer
Vaniljebudding med mandler
50 g mandler
1 stang vanilje
7 dl sødmælk
1 dl fløde
3 æggeblommer
5 spsk. majsstivelse
3 spsk. sukker
Krokant
2 spsk. sukker
25 g mandler

Fremgangsmåde

OBS: Buddingen skal stå på køl i 3-4 timer, inden den kan serveres.

  1. Budding Smut og hak mandlerne.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom dem sammen med bælgen i en gryde med mælken.
  3. Varm det langsomt op til kogepunktet.
  4. Pisk fløde, æggeblommer, majsstivelse og sukker i en skål. Hæld mælken i under piskning og hæld det tilbage i gryden.
  5. Varm op under piskning, til cremen jævner.
  6. Tag vaniljestangen op og tilsæt mandlerne. Hæld buddingen i en skål eller i en skyllet sukkerdrysset form.
  7. Buddingen stivner i køleskab på 3-4 timer.
  8. Krokant Smelt sukkeret gyldent på en lille pande, tilsæt mandlerne og bland det.
  9. Hæld det ud på et stykke bagepapir og lad sukkeret stivne. Knus krokanten med kagerulle.
  10. Servér buddingen med krokant og frysetørrede bær eller syltede bær.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.