Krydret spansk gazpacho med chili og ingefær

Her får du en dejlig krydret udgave af den spanske suppe gazpacho uden ret meget fedtstof. Suppen er lavet på tomater, peberfrugter og en masse krydderier.
Af
af Anne Skovgaard-Petersen
Krydret spansk gazpacho med chili og ingefær
15 min
6 personer
Krydret gazpacho
3 skalotteløg
1 spsk. olivenolie
5 store tomater
2 røde peberfrugter
1 rød chili
½ agurk
4 friske abrikoser
2 fed hvidløg
1 lille stykke frisk ingefær
Lidt citronsaft
Ca. 2 spsk. olivenolie
Salt og peber
Evt. croutoner

Fremgangsmåde

  1. Pil og snit løgene. Svits dem på pande i olie uden, at de tager farve.
  2. Tilsæt tomater, peberfrugter og chili, befriet for kerner og skåret i mindre stykker, og steg 5-6 min. ved middelvarme.
  3. Køl grøntsagerne lidt af.
  4. Skræl agurken og fjern kernerne. Skær den i mindre stykker.
  5. Udsten abrikoserne, pil hvidløgene og riv ingefæren.
  6. Kom det hele i et stort blenderglas og miks et par min., til suppen er glat.
  7. Smag til med citronsaft, olivenolie, salt og peber.
  8. Stil suppen koldt til spisetid og servér med croutoner eller ristede nødder.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.