Karamelliseret rabarber-marmelade med portvin

Hjemmelavet marmelade med rabarber
Af
af Redaktion

Måske klumper sukkeret lidt, når de kolde rabarber tilsættes, men det ordner sig, når rabarberne begynder at safte. 500 g rabarberstilke
275 g syltesukker
1 dl portvin

Skær rabarberne i mindre stykker.
Smelt sukkeret i en gryde og lad det stå ved jævn varme, til sukkeret begynder at karamellisere.
Tilsæt rabarberne og lad dem simre møre i ca. 15 min.
Tag gryden fra varmen og rør portvin i.
Hældes i et skoldet glas og opbevares køligt.
Marmeladen kan også fryses.

TIP

  • Måske klumper sukkeret lidt, når de kolde rabarber tilsættes, men det ordner sig, når rabarberne begynder at safte.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Flere gode opskrifter...
Rabarber-æbledrik
Kvædegele med chili
Æble-jordbærmarmelade

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.