Opskrifter

Sprøde rugkiks med kerner

Onsdag, 5. november 2008af Redaktion
(50 stk.)125 g smør125 g rugmel125 g hvedemel1/2 tsk. saltCa 1/2 dl koldt vand1 tsk. eddike1 tsk. sukker3 spsk. sesamfrøPynt: æggehvide,sesamfrø,

(50 stk.)

125 g smør
125 g rugmel
125 g hvedemel
1/2 tsk. salt
Ca 1/2 dl koldt vand
1 tsk. eddike
1 tsk. sukker
3 spsk. sesamfrø
Pynt: æggehvide,
sesamfrø, birkes og hakkede græskarkerner


Hak mel, rugmel og smør sammen med salt, sukker og sesamfrø. Saml dejen med vand og eddike og rul den ud med overfoldning som til wienerbrød. Gør det 3-4 gange og rul så ud til kiks. Prik med gaffel, pensl med æggehvide og drys med frø og kerner.
Bages ved 225° i 8 min. Opbevares i dåse og serveres til oste, især de blå.


Opskrift: Helle Brønnum Carlsen


Prøv også ...
Kvarksnegle
Italienske mandelkager