Mini makroner med cremet fyld af lemoncurd og flødeskum
Man skal tage det sure med det søde, og her er det en ren fornøjelse… Disse små makroner er fyldt med en dejlig creme på lemoncurd og flødeskum. Mums!
Af
af Kristina Marckmann

45 min
Makroner
130 g mandler
225 g flormelis
1 usprøjtet citron
3 æggehvider
75 g sukker
Creme
½ dl piskefløde
100 g hakket, hvid chokolade
3 spsk. lemoncurd
Pynt
50 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Smut mandlerne, lad dem tørre helt og blend dem til fint mandelmel.
- Tilsæt flormelis og revet citronskal og blend i yderligere et par min.
- Pisk hviderne næsten stive, tilsæt sukker og pisk videre, til de er helt stive.
- Fold forsigtigt mandelblandingen i hviderne og kom massen i en sprøjtepose.
- Sæt marengsmassen på en plade med bagepapir i 2 cm store cirkler og lad dem stå ved stuetemperatur i 15 min.
- Bag kagerne ved 160° i 15 min. og lad dem afkøle.
- Varm fløden op, hæld den over den hvide chokolade og rør, til chokoladen er helt smeltet.
- Rør lemoncurd i og lad cremen køle helt af.
- Kom cremen i en sprøjtepose og sæt makronerne sammen to og to med creme imellem.
- Smelt den mørke chokolade og dekorér makronerne.

Dessert & Kage
Tærte med citroncreme, flødeskum og sensommerfrugter

Dessert & Kage