Rosastegt roastbeef med grøntsager og peberrodscreme
Rosastegt roastbeef med bagte grøntsager og peberrodscreme og salsa er skøn gæstemad. Retten passer sig selv i ovnen, og tilbehørret kan nemt forberedes i forvejen.
Af
af Helle Brøønum Carlsen

35 min
4 personer
Roastbeef med peberrodscreme
800 g roastbeef, snøret og klar til stegning
2 røde peberfrugter i kvarte på langs uden frøstol
1 spsk. rødvinseddike
2 spsk. olivenolie
4 kviste oregano
300 g spinat eller sølvbede
Saften af ½ citron
1½ dl cremefraiche
Friskrevet peberrod
Salt og peber
Salsa
1 bundt basilikum
½ bundt persille
½ bundt mynte
50 g rucola
4 ansjosfileter
2 spsk. rødvins-eddike
½ dl olivenolie
1 tsk. dijonsennep
Tilbehør
Groft brød
Fremgangsmåde
- Drys roastbeefen med salt og peber og brun den på en pande i lidt olivenolie.
- Læg den i et ildfast fad og giv den 30 min. i ovnen ved 200°.
- Læg peberfrugterne i et fad og drys med eddike, olie, oregano, salt og peber og stil dem ind i samme ovn i 20 min.
- 2 min før det er færdigt, lægges skyllet spinat ind til peberfrugterne.
- Rør cremefraiche med peberrod, salt og peber.
- Blend alle ingredienserne til salsaen.
- Server den ovnbagte roastbeef med de bagte grøntsager, peberrodscreme og salsa.

Hovedretter
Roastbeef med parmesandrys og timianstegte kartofler

Hovedretter