Opskrifter

Kold laksetærte

Mandag, 30. april 2012af Redaktion
En lækker tærte med masser af grønt

(6 pers.)

Tærte
50 g grahamsmel
125 g hvedemel
125 g smør
Ca. 1 spsk. koldt vand

Fyld
¼-½ agurk
75 g radiser
1 tsk. salt
125 g hvidløgsost
100 g græsk yoghurt
1 dl fintskåret purløg
1-2 dl finthakket rucolasalat
150 g skivet, gravad laks
150 g skivet, røget laks

Tærte: Bland de to slags mel og smør i en foodprocessor og kør det hurtigt sammen til en dej med vandet. Eller smuldr mel og smør og ælt det sammen med vandet. Tryk dejen ud i en stor tærteform (26 cm) helst med løs bund, dejen må meget gerne rage lidt op over formens kant. Prik bunden med en gaffel og stil den koldt mindst 30 min. Bag tærtebunden sprød på ca. 25 min. ved 200° midt i ovnen. Køles af på bagerist.

Fyld: Skræl agurken, flæk den og skrab kernerne ud. Skær agurken i tynde skiver. Rens radiserne og skær dem i skiver. Bland agurk og radiser med lidt salt i et dørslag, og lad det dryppe af 30 min.
Bland ost, yoghurt og purløg og smag til med salt og peber. Bred massen ud i et jævnt lag i tærtebunden. Fold lakseskiverne og kom dem og det meste af rucolasalaten på tærten. Skyl saltet af agurke- og radiseskiverne og pres så meget vand som muligt af og fordel dem øverst sammen med resten af rucolasalaten.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...


Ostegratineret
pebertærte


Løgquiche med
ansjoser


Spinat-skinketærte


Tærte med svampe
og kylling


Omvendt tærte med
peberfrugt










Find flere lækre opskrifter på tærter til en frokost eller let middagsmad her
Bag dine egne tærtebunde. Se her hvordan...




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop