Hjemmelavede flæskesvær med chili

Er der noget bedre end lune, sprøde flæskesvær? Nej vel, men husk et stænklåg til panden for de sprutter.
Af
Fredag d. 23. december 2016 - Opskrift: Kristina Marckmann
Hjemmelavede flæskesvær med chili

Det skal du bruge til flæskesvær med chili:

200 g svær
½ l vand
1 spsk. salt
5 peberkorn
2 piri piri chili
½ dl olie
1 tsk. groft salt
½ tsk. paprika
¼ tsk. cayennepeber

Prøv også: Video: Sprøde flæskesvær med guacamoledip

Fremgangsmåde til flæskesvær med chili

Skær sværen i strimler og kog vandet op med salt, peberkorn og chili.

Kog sværene i vandet i 15 min.

Hæld vand og krydderier fra og dup sværene tørre med køkkenrulle.

Varm olien godt op på en pande og tilsæt sværene.

Steg sværene, til de er gyldne og sprøde, vend dem et par gange undervejs.

Lad sværene dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Bland salt, paprika og cayennepeber og drys blandingen på sværene.

VIDEO: Helle Brønnum Carlsen laver sprøde flæskesvær med guacamoledip:

Galleri: Opskrifter på julens klassikere

Vi har samlet alle de bedste juleopskrifter til en god gammeldags dansk jul med masser af hygge...

Juleklassikere

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.