Opskrifter

Syltede sensommerbær

Søndag, 11. august 2013af Redaktion
Lækre syltede bær, der kan bruges i en dessert som pavlova

Ingredienser til syltede sensommerbær

(1 glas)

300 g blandede brombær, ribs, solbær og blåbær
300 g sukker
Reven skal af ½ usprøjtet citron
½-1 vaniljestang


Fremgangsmåde til syltede sensommerbær

Skyl bærrene og nip dem evt. Kom alle ingredienser i en gryde og bring det langsomt i kog under låg. Sluk og tag bærrene op med en hulske. Kog saften ind i ca. 5 min., til den danner store bobler, og kom bærrene tilbage i gryden. Sluk, så snart det nærmer sig kogepunktet. Lad det køle lidt af og hæld det i et skoldet glas. De syltede bær kan holde sig 2-3 måneder på køl eller fryses og holde hele vinteren, lige klar til at tø op og bruge i en dessert som f.eks Pavlova.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere opskrifter her...
Hindbær-æblemarmelade
Blommechutney


Er du vild med muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter fra Familie Journal.


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop