Ærte-gazpacho med honningmelon og grønne druer

Her er en skøn, grøn suppe med friske ærter, let sødet med melon og honning og piftet op med chili. Servér som forret næste gang, du får gæster.
Af
af Anne Skovgaard-Petersen
Ærte-gazpacho med honningmelon og grønne druer
10 min
4 personer
Ærte-gazpacho
1 lille, pillet skalotteløg
1 agurk på ca. 150 g
100 g tomater, gerne gule
175 g friske el. fine, frosne ærter
125 g grønne druer uden sten
1 skive honningmelon på ca. 75 g uden skræl
1 fed hvidløg
4 dl kold grøntsagsbouillon
1 tsk. citronsaft
1 spsk. lys
Pynt
Snittede snapærter

Fremgangsmåde

  1. Pil skalotteløget og del det.
  2. Skær agurken i grove tern og halver tomaterne.
  3. Miks alle grøntsagerne fint i en blender og tilsæt bouillon.
  4. Smag suppen til med citronsaft, balsamico, olivenolie, salt, honning og en anelse sambal oelek eller tabasco.
  5. Lad stå et par timer i køleskabet inden serveringen.
  6. Snit snapærterne i strimler.
  7. Hæld suppen i små skåle og pynt med snapærterne.
  8. Servér som forret med brød til.

TIP

I stedet for sambal oelek kan suppen mikses med lidt frisk, grøn chili.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.