Klassisk spaghetti carbonara med et twist af grønne asparges og ærter

Et twist på den klassiske spaghetti carbonara med en cremet sauce, sprød bacon og grønne asparges. Simpel ret, men smager himmelsk!
Af
Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
Spaghetti carbonara
25 min
4 personer
Spaghetti carbonara
400 g spaghetti
2 spsk. olivenolie
2 skalotteløg
200 g pancetta (eller bacon)
250 g grønne asparges
200 g ærter fra frost
4 æg
2 æggeblommer
50 g parmesan
1 håndfuld frisk mynte
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.
  2. Afdryp, og vend den 1 spsk. olie.
  3. Pil og hak løg fint. Skær pancettaen i tern.
  4. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og skær resten i mindre stykker.
  5. Steg løgene i lidt olie i 2-3 minutter.
  6. Tilsæt pancetta, og steg videre, til den er let sprød.
  7. Tilsæt asparges og ærter, og steg videre i ca. 2 minutter. Sluk for varmen.
  8. Pisk æg og æggeblommer sammen.
  9. Riv parmesan, og rør halvdelen i æggeblandingen.
  10. Vend forsigtigt spaghettien og æggeblandingen sammen med pancetta og grøntsager.
  11. Hak mynte groft, og vend den i retten.
  12. Smag til med salt og peber, og top med resten af den revne parmesan.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.