Muffins med tranebær

De saftige muffins har en skøn smag af appelsin, chokolade og tørrede tranebær
Af
af Anne Skovgaard-Petersen Foto: Carina Krüger

Opskrift på muffins med tranebær

(10-12 stk. )

200 g blødt smør
200 g sukker
3 æg
100 g chokolade
1 usprøjtet appelsin
225 g mel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. sødt kanel
1 tsk. vaniljesukker
1 dl fløde
1 dl tranebær med jordbærsmag

Glasur:
2 dl fast yoghurt 10%
50 g flormelis
Tranebær
Små grønne blade

Fremgangsmåde til appelsinkagen

Rør smør og sukker godt. Tilsæt æggene et ad gangen. Hak chokoladen groft. Riv appelsinskallen og pres saften. Bland de tørre ingredienser og rør dem i dejen sammen med fløde, appelsin, tranebær og chokolade.

Smør 10-12 muffinsforme. Fyld dej i formene ca. 2/3 op. Bag kagerne 20-25 min. ved 175° på midterste ovnrille. Køles af på bagerist.

Glasur: Rør yoghurt og flormelis glat. Smør glasuren på de kolde kager. Pynt med tranebær og et lille grønt blad, vi har brugt citrongeranium.

Lav dit eget guf

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.