Opskrifter

Italienske grissini med chili og stjerneanis

Fredag, 28. oktober 2011Opdateret 31. martsaf Anne Skovgaard-Petersen
Disse sprøde, krydrede brødstænger er en italiensk specialitet - her er det en lidt mere krydret version med både chili og stjerneanis.
1 t og 20 min
40 stk
Grissini
2 dl håndvarmt vand
30 g gær
1½ tsk. salt
½-1 tsk. knust stjerneanis
½-¾ tsk. chilipulver
¾ dl olivenolie
425-450 g pizzamel

Fremgangsmåde

  1. Rør vand og gær sammen.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser, men hold lidt mel tilbage i første omgang og tilsæt det efterhånden, som dejen æltes smidig på bordet.
  3. Lad dejen hæve lunt tildækket til dobbelt størrelse ¾-1 time.
  4. Ælt dejen let igennem og rul den ud på et meldrysset bord til en lang plade ½ cm tyk.
  5. Del pladen på tværs og skær den i lange, brede bånd.
  6. Tril båndene i ca. 25 cm lange stænger og læg dem på plade med bagepapir.
  7. Bag dem på midterrillen ved 225° 12-14 min. Vend grissinierne efter den halve bagetid, så bagsiden kommer opad.
  8. Lad dem køle på bagerist og læg dem i en plastpose eller tætsluttende dåse, til de skal spises.