Omelet med spinat, feta og chili

En smagfuld omelet med spinat, feta og chili – nem at lave og fuld af gode smage.
Af
Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
Omelet med spinat, feta og chili
Annonce
30 min
4 personer
Omelet med spinat, feta og chili
1 løg
1 peberfrugt
1 spsk. olivenolie til stegning
Salt og peber
10 æg
1 dl sødmælk
2 spsk. smør til stegning
100 g frisk spinat
150 g feta
1 håndfuld bredbladet persille
1 tsk. tørrede chiliflager
Fennikelsalat:
1 fennikel
50 g feldsalat
2 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
Salt og peber
Til servering:
4 skiver rugbrød

Fremgangsmåde:

Fennikelsalat:

  1. Skær fenniklen i tynde strimler.
  2. Vend fennikel og feldsalat med olie og citronsaft, og krydr med salt og peber.

Omelet:

  1. Pil og hak løget fint.
  2. Skyl peberfrugten, og skær den i små tern.
  3. Steg løg og peberfrugt i olie i 2-3 minutter.
  4. Krydr med salt og peber, og tag peberfrugtbland­ingen af varmen.
  5. Pisk æg og mælk sammen, og krydr med salt og peber.
  6. Varm 2 pander op med 1 spsk. smør, og hæld ¼ af æggemassen på hver pande.
  7. Steg æggemassen, til den sætter sig.
  8. Skyl og afdryp spinaten.
  9. Fordel 1 håndfuld spinat, ¼ af peberfrugtbland­ingen og lidt smuldret feta på hver pande.
  10. Fold hver omelet ind over fyldet, og steg videre i ca. 2 minutter.
  11. Tag omeletterne af panden, og steg de 2 sidste omeletter på samme måde.
  12. Drys omeletterne med persille, resten af fetaen og chiliflager.
  13. Servér de varme omeletter med fennikelsalat og rugbrød.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.