Hjemmelavet jordbæris i vafler med chokoladekant
Disse fine isvafler er helt perfekte her i sommervarmen. Isen finder du opskriften på herunder, men vaflerne er i denne opskrift købt færdige.
Af
af Helle Brønnum Carlsen

35 min
6 stk
Jordbæris i vafler
1 pakke isvafler
50 g mandler
75 g sukker
75 g mørk chokolade
300 g jordbær, der ikke er helt så fine - altså gerne nogle fra dagen før
150 g sukker
Saften af 1 appelsin
1 pasteuriseret æggehvide
Fremgangsmåde
- Vafler med chokoladekant Kom 75 g sukker på panden og lad det smelte.
- Kom mandler i sukkerlagen og hæld det på et stykke olieret bagepapir til at størkne.
- Knus det og opbevar krokanten i glas.
- Smelt chokoladen og dyp kræmmerhusenes top i chokolade og drys dernæst krokant på. Lad dem størkne (de kan holde sig i dåse i 3 dage).
- Jordbæris Kom jordbær, sukker og saft i en gryde og kog til det bobler.
- Blend det og afkøl.
- Frys det halvt, pisk æggehviden stiv og fold i.
- Rør under indfrysning, til det bliver en sorbet, der kan kugles op i de krokantbetrukne vafler.

Dessert & Kage
Hjemmelavet kanelis med knas fra Bastogne-kiks

Forretter & Tilbehør