Hjemmelavet jordbæris i vafler med chokoladekant

Disse fine isvafler er helt perfekte her i sommervarmen. Isen finder du opskriften på herunder, men vaflerne er i denne opskrift købt færdige.
Af
af Helle Brønnum Carlsen
Hjemmelavet jordbæris i vafler med chokoladekant
35 min
6 stk
Jordbæris i vafler
1 pakke isvafler
50 g mandler
75 g sukker
75 g mørk chokolade
300 g jordbær, der ikke er helt så fine - altså gerne nogle fra dagen før
150 g sukker
Saften af 1 appelsin
1 pasteuriseret æggehvide

Fremgangsmåde

  1. Vafler med chokoladekant Kom 75 g sukker på panden og lad det smelte.
  2. Kom mandler i sukkerlagen og hæld det på et stykke olieret bagepapir til at størkne.
  3. Knus det og opbevar krokanten i glas.
  4. Smelt chokoladen og dyp kræmmerhusenes top i chokolade og drys dernæst krokant på. Lad dem størkne (de kan holde sig i dåse i 3 dage).
  5. Jordbæris Kom jordbær, sukker og saft i en gryde og kog til det bobler.
  6. Blend det og afkøl.
  7. Frys det halvt, pisk æggehviden stiv og fold i.
  8. Rør under indfrysning, til det bliver en sorbet, der kan kugles op i de krokantbetrukne vafler.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.