Den glemte dessert: Nem diplomatbudding med cocktailbær

Her får du opskriften på den lidt glemte dessert diplomatbudding, som de også spiser i "Badehotellet". Desserten er til 4 personer.
Af
af Anne Skovgaard-Petersen
Den glemte dessert: Nem diplomatbudding med cocktailbær
2 t og 20 min
4 personer
Diplomatbudding
4 blade husblas
3 æggeblommer
3 spsk. sukker
2½ dl fløde
1 vaniljestang
1½ dl piskefløde
Fyld
75 g cocktailbær
50 g makroner
2 spsk. sherry el. madeira
3-4 spsk. appelsin- el. abrikosmarmelade
Pynt
Hakket chokolade

Fremgangsmåde

TIP: Buddingen kan holde til at stå i køleskab 1-2 dage.

  1. Læg husblassen i blød i koldt vand.
  2. Pisk æggeblommer og sukker luftigt.
  3. Flæk vaniljestangen og kom den i en gryde sammen med fløden. Kog det op.
  4. Pisk halvdelen af fløden i æggeblommerne og hæld det tilbage i gryden.
  5. Varm op under piskning, til det jævner, det må ikke koge.
  6. Tag gryden fra varmen og tag vaniljestangen op. Rør afdryppet husblas i cremen og køl den af.
  7. Pisk fløden stiv og vend den i den kolde creme.
  8. Fyld Skær bærrene i mindre stykker. Knus makronerne groft og hæld vinen over.
  9. Læg creme, bær, makroner og marmelade lagvis i en randform, uden at fyldet går helt op til kanten, begynd og slut med creme.
  10. Stil formen i køleskab mindst 2 timer.
  11. Vend buddingen ud og pynt med chokolade.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.