Opskrifter
Klassisk portionsanrettet chokoladebudding lavet med husblas
Fredag, 21. november 2014Opdateret 23. majaf Anne Skovgaard-Petersen Foto: Carina Krüger
Her får du opskriften på en klassisk chokoladebudding! Denne version er lavet med husblas, så den stivner, og så er den pyntet ed flødeskum. Velbekomme!

20 min
4 personer
Chokoladebudding
5 blade husblas
¼ l mælk
75-100 g mørk el. lys chokolade
50 g sukker
2 æg
¼ l piskefløde
Evt. ½ dl cognac eller kakaolikør
Fremgangsmåde
OBS: Buddingen skal gerne stå på køl over natten.
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Bring mælken i kog.
- Bræk chokoladen i små stykker og smelt dem i mælken.
- Pisk æg og sukker og hæld den kogende mælk i.
- Hæld æggemassen tilbage i gryden og varm op under piskning, til cremen er jævn. Den må ikke koge.
- Knug væden af husblassen og smelt den i den varme creme. Køl den af.
- Pisk fløden let og vend den i den kolde creme.
- Hæld buddingen i en skyllet sukkerdrysset form, portionsforme eller skål og stil den køligt til næste dag.
- Hvis buddingen laves i form, vendes den ud på et fad - hold først formen nogle sekunder i varmt vand.
- Pynt med flødeskum.

Dessert & Kage
Tærte med citroncreme, flødeskum og sensommerfrugter

Dessert & Kage
Kokosmakroner med mandler og mørk chokolade