Opskrifter

Klassisk portionsanrettet chokoladebudding lavet med husblas

Fredag, 21. november 2014Opdateret 23. majaf Anne Skovgaard-Petersen Foto: Carina Krüger
Her får du opskriften på en klassisk chokoladebudding! Denne version er lavet med husblas, så den stivner, og så er den pyntet ed flødeskum. Velbekomme!
20 min
4 personer
Chokoladebudding
5 blade husblas
¼ l mælk
75-100 g mørk el. lys chokolade
50 g sukker
2 æg
¼ l piskefløde
Evt. ½ dl cognac eller kakaolikør

Fremgangsmåde

OBS: Buddingen skal gerne stå på køl over natten.

  1. Læg husblas i blød i koldt vand.
  2. Bring mælken i kog.
  3. Bræk chokoladen i små stykker og smelt dem i mælken.
  4. Pisk æg og sukker og hæld den kogende mælk i.
  5. Hæld æggemassen tilbage i gryden og varm op under piskning, til cremen er jævn. Den må ikke koge.
  6. Knug væden af husblassen og smelt den i den varme creme. Køl den af.
  7. Pisk fløden let og vend den i den kolde creme.
  8. Hæld buddingen i en skyllet sukkerdrysset form, portionsforme eller skål og stil den køligt til næste dag.
  9. Hvis buddingen laves i form, vendes den ud på et fad - hold først formen nogle sekunder i varmt vand.
  10. Pynt med flødeskum.