En gammel klassisker: Bagt brødbudding med vanilje
Brødbudding er en en engelsk dessert, som smager virkelig godt. Desserten er en god måde at forvandle dine kedelige brødrester til noget lækkert og smagfuldt.
Af
af Anne Skovgaard-Petersen

45 min
5 personer
Bagt brødbudding
6 skiver sandwichbrød
Ca. 30 g smør
3 hele æg
2 æggeblommer
100 g sukker
1 vaniljestang
4 dl mælk
25-50 g mandler
Fremgangsmåde
- Skær skorpen af brødet og smør det tyndt med smør.
- Varm ovnen op med grill og rist skiverne 2-3 min. på den smurte side.
- Sæt ovnen på 220° og sæt en bradepande med lidt vand i ovnen.
- Læg skiverne taglagt med den ristede side opad i et ildfast fad.
- Pisk æg, æggeblommer og sukker godt sammen. Flæk vaniljestangen.
- Kog mælken op med vaniljekorn og lad den køle lidt, inden den piskes i æggeblandingen.
- Smut og hak mandlerne groft.
- Hæld æggemælk og mandler over brødene, hold på brødene med en paletkniv, mens mælken hældes over.
- Sæt fadet i bradepanden og bag ca. 30 min., til cremen er stivnet.
- Spis brødbuddingen lun eller kold med syltetøj eller bær.

Dessert & Kage
Blød vaniljebudding med mandler og krokant

Dessert & Kage