En gammel klassisker: Bagt brødbudding med vanilje

Brødbudding er en en engelsk dessert, som smager virkelig godt. Desserten er en god måde at forvandle dine kedelige brødrester til noget lækkert og smagfuldt.
Af
af Anne Skovgaard-Petersen
Engelsk bagt brødbudding
45 min
5 personer
Bagt brødbudding
6 skiver sandwichbrød
Ca. 30 g smør
3 hele æg
2 æggeblommer
100 g sukker
1 vaniljestang
4 dl mælk
25-50 g mandler

Fremgangsmåde

  1. Skær skorpen af brødet og smør det tyndt med smør.
  2. Varm ovnen op med grill og rist skiverne 2-3 min. på den smurte side.
  3. Sæt ovnen på 220° og sæt en bradepande med lidt vand i ovnen.
  4. Læg skiverne taglagt med den ristede side opad i et ildfast fad.
  5. Pisk æg, æggeblommer og sukker godt sammen. Flæk vaniljestangen.
  6. Kog mælken op med vaniljekorn og lad den køle lidt, inden den piskes i æggeblandingen.
  7. Smut og hak mandlerne groft.
  8. Hæld æggemælk og mandler over brødene, hold på brødene med en paletkniv, mens mælken hældes over.
  9. Sæt fadet i bradepanden og bag ca. 30 min., til cremen er stivnet.
  10. Spis brødbuddingen lun eller kold med syltetøj eller bær.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.