Opskrifter
Blød vaniljebudding med mandler og krokant
Tirsdag, 18. november 2014Opdateret 23. majaf Anne Skovgaard-Petersen Foto: Carina Krüger
Vi spiser citronfromage, panna cotta og creme brulée – men budding, som er i samme familie, er gået mere i glemmebogen. Den er dog lige så god og nem at lave.

25 min
4 personer
Vaniljebudding med mandler
50 g mandler
1 stang vanilje
7 dl sødmælk
1 dl fløde
3 æggeblommer
5 spsk. majsstivelse
3 spsk. sukker
Krokant
2 spsk. sukker
25 g mandler
Fremgangsmåde
OBS: Buddingen skal stå på køl i 3-4 timer, inden den kan serveres.
- Budding Smut og hak mandlerne.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom dem sammen med bælgen i en gryde med mælken.
- Varm det langsomt op til kogepunktet.
- Pisk fløde, æggeblommer, majsstivelse og sukker i en skål. Hæld mælken i under piskning og hæld det tilbage i gryden.
- Varm op under piskning, til cremen jævner.
- Tag vaniljestangen op og tilsæt mandlerne. Hæld buddingen i en skål eller i en skyllet sukkerdrysset form.
- Buddingen stivner i køleskab på 3-4 timer.
- Krokant Smelt sukkeret gyldent på en lille pande, tilsæt mandlerne og bland det.
- Hæld det ud på et stykke bagepapir og lad sukkeret stivne. Knus krokanten med kagerulle.
- Servér buddingen med krokant og frysetørrede bær eller syltede bær.

Dessert & Kage
Mandelbudding med blommekompot

Dessert & Kage
Kærnemælksfromage med jordbær og knas