Sprød broccolisalat med valnødder og æble
Denne broccolisalat med både valnødder og æbler er en skøn salat, du kan servere til forret, eller du kan bruge den som tilbehør til hovedretten.
Af
af Helle Brønnum Carlsen

20 min
2 personer
Broccolisalat
1 stor buket broccoli
50 g feldsalat
25 g mangold-salat
2 skalotteløg
1-2 tsk. groft havsalt (Læsø eller Maldon)
½ usprøjtet citron
50 g valnødder
2 spsk. nøddeolie
Friskkværnet peber
1 æble
1 spsk. æbleeddike
Tilbehør
Brød
Fremgangsmåde
- Del broccolien i top og bund.
- Skær eller bræk toppen i små buketter og damp dem i 1 dl vand og lidt salt i 2 min., kom dem i iskoldt vand, så varmepåvirkningen stoppes.
- Skyl salaterne og dup dem tørre.
- Pil løgene og skær dem i meget tynde skiver, mariner dem med groft salt og citronsaft i 10 min. Vend broccolibuketterne i.
- Skræl æblet og skær det i små tern, vend det i æbleeddike.
- Vend salaterne med broccoli, æbler og lidt nøddeolie.
- Skræl broccolistilken, skær lange, tynde, næsten gennemsigtige flager af stilken, vend dem med lidt æbleeddike, salt og lidt nøddeolie. Læg dem oven på salaten og drys med hakkede valnødder.
- Server med brød som en smuk grøn forret.

Forretter & Tilbehør
Kold kartoffelsalat med agurk og radiser

Hovedretter