Kalvegryde med gulerod, fløde og frisk dild

Mangler du den perfekte gryderet til en kold efterårsaften? Så giv denne kalvegryde med gulerod, fløde og dild et skud. Her er den serveret med kartoffelmos.
Af
af Kristina Marckmann
Kalvegryde med gulerod, fløde og frisk dild
1 t og 50 min
4 personer
Kalvegryde
700 g kalvebov uden ben
1 løg
1 spsk. olie
6 peberkorn
6 dl kalvebouillon
400 g gulerod
1 dl fløde
1 usprøjtet citron
1 spsk. citronsaft
1 spsk. sukker
Evt. majsjævning
1 bdt. hakket dild
Salt og peber
Tilbehør
Kartoffelmos

Fremgangsmåde

  1. Skær kødet i mundrette stykker og løget i både.
  2. Svits kødet i olien et par min. og tilsæt løg, peberkorn og bouillon. Kog op og lad kødet småsimre under låg i 1¼ time.
  3. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.
  4. Tilsæt gulerod, fløde, citronsaft og sukker og lad det småsimre i yderligere 15 min.
  5. Jævn evt. sovsen, tilsæt dild og smag til med salt og peber.
  6. Server med kartoffelmos og lidt revet citronskal.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.