Klassisk portionsanrettet chokoladebudding lavet med husblas
Her får du opskriften på en klassisk chokoladebudding! Denne version er lavet med husblas, så den stivner, og så er den pyntet ed flødeskum. Velbekomme!
Af
af Anne Skovgaard-Petersen Foto: Carina Krüger

20 min
4 personer
Chokoladebudding
5 blade husblas
¼ l mælk
75-100 g mørk el. lys chokolade
50 g sukker
2 æg
¼ l piskefløde
Evt. ½ dl cognac eller kakaolikør
Fremgangsmåde
OBS: Buddingen skal gerne stå på køl over natten.
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Bring mælken i kog.
- Bræk chokoladen i små stykker og smelt dem i mælken.
- Pisk æg og sukker og hæld den kogende mælk i.
- Hæld æggemassen tilbage i gryden og varm op under piskning, til cremen er jævn. Den må ikke koge.
- Knug væden af husblassen og smelt den i den varme creme. Køl den af.
- Pisk fløden let og vend den i den kolde creme.
- Hæld buddingen i en skyllet sukkerdrysset form, portionsforme eller skål og stil den køligt til næste dag.
- Hvis buddingen laves i form, vendes den ud på et fad - hold først formen nogle sekunder i varmt vand.
- Pynt med flødeskum.

Dessert & Kage
Tærte med citroncreme, flødeskum og sensommerfrugter

Dessert & Kage