Brødsalat med feta
Brødsalat med feta:
(4 pers.)
300 g daggammelt hvedebrød
2 røde snackpeberfrugter
4 spsk. olivenolie
400 g cherrytomater
1 rødløg
1 fed hvidløg
2 spsk. æbleeddike
Salt og peber
100 g feldsalat
1 potte frisk basilikum
100 g blød feta
Prøv også: Opskrift på nye kartofler med krydderurter, oliven og feta
Sådan laver du brødsalat med feta:
Skær skorpen af brødet. Bræk krummen i grove stykker og bred den ud på en bageplade.
Grill brødet i ovnen i 1-2 min., til det er gyldenbrunt.
Vend brødet og grill igen, så det bliver gyldent og sprødt på alle sider.
Flæk peberfrugterne, fjern stilk og frø og læg peberfrugterne på en plade med bagepapir med den runde side opad. Pensl med lidt olie og steg dem under grillen, til de får farve.
Lad dem køle af og skær dem i brede stykker.
Halvér tomaterne. Skær løget i tynde skiver. Hak hvidløget fint og rør med eddike og resten af olien i bunden af en stor salatskål.
Vend peberfrugter og løg i marinaden og lad dem trække i et par min.
Vend brød, tomater, salat og hele basilikum-blade i marinaden og smag til med salt og peber.
Anret salaten på et fad. Bryd fetaosten i grove stykker og fordel over salaten.
Prøv også: Opskrift på kylling med spinatsalat, feta og jordbær