Æblekage med gær
Ingredienser til æblekage med gær
(Ca. 20 stk.)
25 g gær
2 dl mælk
1 æg
45 g sukker
¼ tsk. salt
75 g blødt smør
Ca. 350 g hvedemel
Fyld til æblekage
3 æbler
50 g smør
45 g sukker
Mandelflager
Evt. kanel
Tilbehør til æblekage
Flødeskum el. cremefraiche
Fremgangsmåde til æblekage
Opløs gæren i den fingervarme mælk. Pisk ægget med en gaffel, tag lidt fra til at pensle kagen med, rør salt og sukker i mælken og rør smørret i. Ælt melet i lidt ad gangen, til dejen er glat og smidig, men ikke for fast. Lad den hæve tildækket 45 min. Kom dejen i en bradepande på ca. 25 x 35 cm beklædt med bagepapir. Tryk dejen ud med melede hænder, så den dækker hele bradepanden. Skræl æblerne, hvis de har en tyk skræl. Fjern kernehuset og skær æblerne i tynde både. Fordel æblebådene over dejen, smelt smørret og pensel det over æblerne. Drys med sukker, mandelflager og evt. kanel. Lad kagen hæve i ca. 30 min. Pensel med ægget og bag kagen ved 200º i 15-18 min. på nederste rille.
Server evt. flødeskum eller cremefraiche til kagen.
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.Se mere her
Find flere opskrifter på æblekage her...
Luksus æblekage
Æblekage med Tosca-låg
Æblekage med grov crumble
Mors æblekage
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)
Vi elsker muffins!