Æblekage med mandelcreme
Ingredienser til æblekage med mandelcreme:
(10 pers)
Kagedej:
- 1 dl sødmælk
- 15 g gær
- 1 æg
- 50 g blødt smør
- 275 g hvedemel
- 50 g sukker
- 1 knsp. salt
Prøv også: Æblekage med kanel og mandeltop
Æblefyld:
- 500 g æbler
- Smør til stegning
- 30 g sukker
- ½ usprøjtet citron skal og saft
Mandelcreme:
- 100 g blødt smør
- 3 dl piskefløde
- 125 g sukker
- 3 spsk. hvedemel
- 150 g mandelflager
Se også: Æblekage med gær
Tilbehør:
- Cremefraiche 18 % til servering
Fremgangsmåde:
Lun mælken, og rør gæren ud heri. Tilsæt æg og smør. Bland mel, sukker og salt. Si det i, og rør dejen godt sammen, til den er blød og lind. Form dejen til en stor kugle, dæk den med et rent viskestykke, og lad den hæve et lunt sted ca. en halv time.
Skræl æblerne, og skær dem i smalle både uden om kernehuset. Brun æblebådene i smør på en pande, drys sukker over, og lad det riste i et par minutter.
Tryk forsigtigt den hævede tærtedej ud i bunden af en smurt springform. Fordel æblerne ovenpå, og pres citronsaft henover.
Prøv også: Åses æblekage
Forbag tærten ved 200 grader varmluft i 10 minutter. Bland smør, piskefløde og sukker i en lille gryde.
Pisk hvedemelet i, tilsæt 50 g mandelflager, og opvarm cremen til kogepunktet under omrøring.
Fordel mandelcremen over den forbagte kagebund, drys resten af mandelflagerne over, og pynt med revet citronskal. Bag kagen færdig i ca. 15 minutter.
Se også: Bagt æblekage