Æblekage med sødlig og knasende mandeltop

Saftig æblekage med kanel i dejen og lækkert mandellag på toppen. Kagen kan sagtens nydes, som den er, eller du kan servere den lun med vaniljeis eller cremefraiche.
Af
af Kristina Marckmann
Æblekage med sødlig og knasende mandeltop
50 min
10 stk
Æblekage
75 g smør
275 g sukker
275 g hvedemel
3 tsk. stødt kanel
1½ tsk. natron
3½ dl kærnemælk
2 æbler
Mandeltop
150 g sukker
150 g smør
3 spsk. sirup
80 g mandelflager

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret og pisk det sammen med sukkeret.
  2. Bland mel, kanel og natron sammen og rør det i dejen skiftevis med kærnemælken.
  3. Fordel dejen i en bradepande på 25 x 35 cm beklædt med bagepapir.
  4. Skær æblerne i både.
  5. Læg æblebådene ovenpå dejen og bag kagen ved 160° varmluft i 35 min.
  6. Kom sukker, smør, sirup og mandler i en gryde og varm langsomt op til kogepunktet.
  7. Fordel fyldet over kagen, bag den ved 225° i yderligere 10 min. og lad den afkøle.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.