Æblekage med sødlig og knasende mandeltop
Saftig æblekage med kanel i dejen og lækkert mandellag på toppen. Kagen kan sagtens nydes, som den er, eller du kan servere den lun med vaniljeis eller cremefraiche.
Af
af Kristina Marckmann

50 min
10 stk
Æblekage
75 g smør
275 g sukker
275 g hvedemel
3 tsk. stødt kanel
1½ tsk. natron
3½ dl kærnemælk
2 æbler
Mandeltop
150 g sukker
150 g smør
3 spsk. sirup
80 g mandelflager
Fremgangsmåde
- Smelt smørret og pisk det sammen med sukkeret.
- Bland mel, kanel og natron sammen og rør det i dejen skiftevis med kærnemælken.
- Fordel dejen i en bradepande på 25 x 35 cm beklædt med bagepapir.
- Skær æblerne i både.
- Læg æblebådene ovenpå dejen og bag kagen ved 160° varmluft i 35 min.
- Kom sukker, smør, sirup og mandler i en gryde og varm langsomt op til kogepunktet.
- Fordel fyldet over kagen, bag den ved 225° i yderligere 10 min. og lad den afkøle.

Dessert & Kage
Blommegrød med mandler

Dessert & Kage