Ananas-chokolademousse
Opskrift på ananas-chokolademousse
(4 pers.)
1 dåse ananas i skiver, 560 g
125 g god mørk chokolade
10 g smør
2 æggeblommer
¼ l piskefløde
Pynt:
1 dl piskefløde
Resten af ananassen
Sådan laver du ananas-chokolademousse
Lad ananassen dryppe af i sigte, gem saften.
Bræk chokoladen i små stykker og kom dem i en tykbundet gryde sammen med 2 spsk. ananassaft og smør.
Smelt chokoladen ved svag varme, rør blandingen ensartet og tag gryden fra varmen.
Skær ananaskødet i små tern. Kom ca. 200 g ananaskød i den smeltede chokolade sammen med æggeblommerne. Pisk fløden stiv og vend den i.
Kom moussen i 4 portionsglas og stil dem i køleskabet 2-3 timer. Pisk fløden stiv. Pynt moussen med flødeskum og ananas.