Brutti ma buoni med kaffe

Fyld kagedåserne med knasende lækkerier. Her får du opskriften på de lækre, små kager, som kaldes brutti ma buoni. Opskriften giver 20 stk.
Af
Af: Af Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
Brutti ma buoni med kaffe
Annonce
45 min
Brutti ma buoni med kaffe:
90 g ristede afskallede hasselnøddekerner
2 æggehvider
225 g sukker
1 knsp. salt
½ tsk. vaniljepasta
2 tsk. instant kaffepulver
1 tsk. kogende vand

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 160°.
  2. Rist hasselnøddekernerne på en tør pande, til skallen brister, og de er let gyldne.
  3. Gnid skallen af i et viskestykke, og hak nødderne fint.
  4. Pisk æggehviderne luftige og stive med en elpisker i en skål. Pisk sukkeret i lidt ad gangen, og fortsæt med at piske, til marengsen er sej. Tilsæt salt og vaniljepasta, og rør sammen.
  5. Rør kaffe og kogende vand sammen i en skål til en tyk og stærk kaffe.
  6. Vend nødder og kaffe i marengsen, og sæt ca. 20 kager med 2 spiseskeer på en bageplade med god afstand imellem.
  7. Bag kagerne i ovnen i ca. 30 minutter, så de er sprøde udenpå og seje indeni.
  8. Afkøl på en bagerist.
Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.