Mandelkager med abrikos

Fyld kager og desserter med friske abrikoser, blåbær eller ferskner, og få det allersidste ud af sommeren. Her får du en skøn opskrift på mandelkager med abrikos.
Af
Af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Betina Hastoft. 
Mandelkager med abrikos
35 min
8 stk
Mandelkager med abrikos:
3 æggehvider
100 g sukker
½ usprøjtet appelsin
150 g hvedemel
50 g mandelmel
25 g smør
3 friske abrikoser
½ dl flormelis
8 muffinforme

Fremgangsmåde:

1. Tænd ovnen på 180°.

2. Pisk æggehviderne stive i en skål med en elpisker.

3. Pisk herefter sukkeret i lidt ad gangen, til du får en sej marengs.

4. Skyl og riv appelsinen, og vend appelsinskal, hvedemel og mandelmel i marengsen, til den er jævn og glat.

5. Smelt langsomt smørret i en gryde, og vend det i dejen.

6. Fordel dejen i 8 muffinforme.

7. Skyl abrikoser, og skær dem i både.

8. Fordel et par abrikosbåde oven på hver muffin, og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter.

9. Lad kagerne hvile i ca. 10 minutter, drys med flormelis, og servér.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.