Ingredienser til cannelés-kager
(12 stk.)
2½ dl sødmælk
1 vaniljestang
1 æg
1 æggeblomme
125 g flormelis
25 g smeltet smør
Groft salt, 2 korn
1 spsk. mørk rom
50 g hvedemel
Evt. 1 tsk. stødt kardemomme
og/el. revet, usprøjtet citronskal
40 g smør til pensling af formene
Fremgangsmåde til cannelés-kager
Kog mælk og den flækkede vaniljestang sammen. Pisk, så vaniljekornene kommer ud i mælken. Afkøl mælken og tag vaniljestangen op. Pisk æg, æggeblomme og flormelis sammen til en luftig masse. Tilsæt smeltet smør, salt og rom, og rør rundt. Rør den afkølede vaniljemælk i. Tilsæt sigtet hvedemel og rør rundt. Stil dejen i køleskabet tildækket med husholdningsfilm og lad den hvile mindst 1 time, gerne til næste dag. Tilsæt evt. kardemomme eller revet citronskal til dejen.
Smelt smør til formene og pensl alle formene grundigt. Fyld formene 2/3 op med dej og bag dem i en 160° varm ovn i 1½ time. Vend kagerne ud af formene. Kagerne falder en smule sammen og smager bedst, når de er helt nybagte, selv om de også kan spises dagen efter. De smager lidt af bagt creme inde i midten.
Vi elsker muffins!
Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter på muffins fra Familie Journal.Se vores muffins her
Find flere opskrifter her...
Churros med tranebær
Mazarinkage med æbler