Opskrifter

Chokoladebudding

Fredag, 21. november 2014af Anne Skovgaard-Petersen Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Prøv en klassisk dessert: Chokoladebuddingen stivner med husblas og er pyntet med flødeskum

Opskrift på chokoladebudding

(4 pers.)

5 blade husblas
¼ l mælk
75-100 g mørk el. lys chokolade
50 g sukker
2 æg
¼ l piskefløde
Evt. ½ dl cognac eller kakaolikør

Populære madopskrifter på familiejournal.dk

Baileys-is Kopkager

Fremgangsmåde til chokoladebudding

Læg husblassen i blød i koldt vand. Bring mælken i kog. Bræk chokoladen i små stykker og smelt dem i mælken. Pisk æg og sukker og hæld den kogende mælk i. Hæld æggemassen tilbage i gryden og varm op under piskning, til cremen er jævn. Den må ikke koge.

Knug væden af husblassen og smelt den i den varme creme. Køl den af. Pisk fløden let og vend den i den kolde creme.

Hæld buddingen i en skyllet sukkerdrysset form, portionsforme eller skål og stil den køligt til næste dag.

Hvis buddingen laves i form, vendes den ud på et fad - hold først formen nogle sekunder i varmt vand. Pynt med flødeskum.

Bag lækre chokoladekager