Chokoladebudding
Opskrift på chokoladebudding
(4 pers.)
5 blade husblas
¼ l mælk
75-100 g mørk el. lys chokolade
50 g sukker
2 æg
¼ l piskefløde
Evt. ½ dl cognac eller kakaolikør
Populære madopskrifter på familiejournal.dk
Baileys-is KopkagerFremgangsmåde til chokoladebudding
Læg husblassen i blød i koldt vand. Bring mælken i kog. Bræk chokoladen i små stykker og smelt dem i mælken. Pisk æg og sukker og hæld den kogende mælk i. Hæld æggemassen tilbage i gryden og varm op under piskning, til cremen er jævn. Den må ikke koge.
Knug væden af husblassen og smelt den i den varme creme. Køl den af. Pisk fløden let og vend den i den kolde creme.
Hæld buddingen i en skyllet sukkerdrysset form, portionsforme eller skål og stil den køligt til næste dag.
Hvis buddingen laves i form, vendes den ud på et fad - hold først formen nogle sekunder i varmt vand. Pynt med flødeskum.