Klassisk citronfromage med hjemmelavet lakridsis
Det er blevet rigtig populært at eksperimentere med lakrids! Prøv f.eks. at pifte fromagen op med lidt lakridssirup også.
Af
af Helle Brønnum Carlsen

3 t
4 personer
Citronfromage
3 pasteuriserede æggeblommer
3 spsk. sukker
3 usprøjtede citroner
3 blade husblas
3 pasteuriserede æggehvider
Lakridsis
3 æggeblommer
2 spsk. sukker
1-2 spsk. lakridssirup
2 dl sødmælk
1 dl piskefløde
Pynt
Lakridspulver
Fremgangsmåde
TIP: Du kan bage små minimarengs af de restende æggehvider, og her kan du piske lidt lakridssirup i æggeskummet, mens det piskes op.
- Citronfromage Pisk æggeblommerne med sukker til en lysegul og luftigt æggesnaps.
- Skyl og riv 1½ citron og pres saften af dem.
- Pisk skallen i æggesnapsen.
- Udblød husblassen i koldt vand.
- Smelt husblassen over vandbad og rør det op med citronsaften. Pisk husblassen i æggesnapsen.
- Pisk æggehviderne meget stive.
- Skær skrællen af den sidste citron, så den hvide hinde er væk.
- Skær filéter af citronen, og kan du komme af sted med det, så gør det samme med den sidste, halve citron.
- Fold æggehvideskum og citronfiléter i æggesnapsen. Stil det på køl.
- Lakridsis Pisk æggeblommerne med sukker og lakridssirup.
- Bring mælk og fløde i kog.
- Pisk den kogende mælk i æggesnapsen og legér. Hvis den ikke er tyk nok, 75-80°, så varm den lidt op igen, men den må ikke koge.
- Afkøl den i vandbad og rør den på ismaskine, eller frys den med jævnlige omrøringer.
- Server en kugle lakridsis oven på citronfromagen og drys med lakridspulver.

Dessert & Kage
Rabarberkompot med lakrids

Dessert & Kage