Citronfuldmåne

Er der kommet lidt rigeligt citrusfrugter med hjem i indkøbskurven, så glæd dig over denne kage, hvor citrusfrugterne får ærespladsen. Her får du opskriften på en skøn citronfuldmåne, der smager fantastisk.
Af
Af Louise Dandanell Ørsted. Foto: Bjørn Jakobsen
Citronfuldmåne

Ingredienser til citronfuldmåne:

(4 personer)

  • 1 usprøjtet citron
  • 50 g mandler
  • 175 g smør
  • 175 g sukker
  • 2 æg
  • 175 g mel
  • 1 tsk. bagepulver

Prøv også: Citrontærte

Glasur:

  • 100 g mascarpone
  • 3 spsk. flormelis
  • 1 usprøjtet citron

Se også: Citronkage med frisk topping

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200°. Riv og pres citronen. Hak mandlerne meget fint. Pisk smør og sukker luftigt, og rør æggene i et ad gangen.

Prøv også: Citronkage med birkes

Bland mel og bagepulver, og vend det hurtigt i dejen sammen med mandler, citronskal og -saft. Hæld dejen i en smurt springform, Ø ca. 22 cm, og bag den i ca. 40 minutter.

Afkøl på en rist. Rør mascarpone og flormelis sammen, og smag til med citronskal og -saft. Fordel glasuren på den afkølede kage og pynt evt. med revet citronskal.

Se også: Fransk citrontærte

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.