Citronfuldmåne
Ingredienser til citronfuldmåne:
(4 personer)
- 1 usprøjtet citron
- 50 g mandler
- 175 g smør
- 175 g sukker
- 2 æg
- 175 g mel
- 1 tsk. bagepulver
Prøv også: Citrontærte
Glasur:
- 100 g mascarpone
- 3 spsk. flormelis
- 1 usprøjtet citron
Se også: Citronkage med frisk topping
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200°. Riv og pres citronen. Hak mandlerne meget fint. Pisk smør og sukker luftigt, og rør æggene i et ad gangen.
Prøv også: Citronkage med birkes
Bland mel og bagepulver, og vend det hurtigt i dejen sammen med mandler, citronskal og -saft. Hæld dejen i en smurt springform, Ø ca. 22 cm, og bag den i ca. 40 minutter.
Afkøl på en rist. Rør mascarpone og flormelis sammen, og smag til med citronskal og -saft. Fordel glasuren på den afkølede kage og pynt evt. med revet citronskal.
Se også: Fransk citrontærte