Citronkage
Opskrift på citronkage
(10-12 stk.)
150 g smør
150 g suker
3 æg
1½ dl mælk
1 usprøjtet citron
225 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
Pynt
Flormelis og ½ usprøjtet citron
Læs også: Citronkage med mandelknas
Fremgangsmåde til citronkage
Rør smør og sukker hvidt og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt. Rør mælk, citronsaft og fintrevet skal i. Bland mel og bagepulver og rør det forsigtigt i dejen. Beklæd en form med bagepapir og hæld dejen i. Bag kagen nederst i ovnen ved 165º i ca. 45 min. Prøv med en kødnål, om kagen er gennembagt. Afkøl kagen lidt, inden den tages ud af formen.
Rør en glasur af flormelis og citronsaft og pynt kagen med den. Drys fintstrimlet citronskal over, mens glasuren stadig er våd.
Det er nemt at variere kagen, prøv f.eks.:
At udskifte citronen med appelsin.
Kom 100 g smeltet chokolade i dejen, eller kom 5 spsk. kakao, 2 tsk. vanilje-sukker og ½ dl mælk i dejen.