Citrontærter med jordbær

Foråret er i gang og sommeren venter forude, hvilket betyder at det er tid til skønne desserttærter! Disse små citrontærter er pyntet med jordbær og pistacienødder og fyldt med blød citroncreme.
Af
af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger
Citrontærter med en blød creme og jordbær
(4 pers.)

Det skal du bruge til citrontærter med jordbær:

4 æggeblommer 100 g sukker 1 spsk. revet citronskal 3⁄4 dl citronsaft 75 g smør Bund: 160 g smør 150 g havrekiks 50 g mandelflager 250 g mascarpone 200 g jordbær 1 spsk. pistacienødder Er du vild med citrontærter? Så bør du også prøve denne citrontærte med maregns

Sådan laver du citrontærterne

Pisk æggeblommer, sukker, citronskal og -saft sammen i en gryde og varm langsomt op under konstant omrøring. Lad blandingen småkoge i 20 min. under omrøring, til den tykner og tag den af varmen. Skær smørret ud i mindre tern, rør dem i en ad gangen og stil cremen på køl natten over. Smelt smørret, knus kiksene og bland smør, kiks og mandelflager sammen. Pres blandingen godt sammen i 4 portionsspringforme eller en springform på 20 cm i diameter, så bund og 2 cm op ad siderne er dækket. Stil dem koldt i et par timer. Pisk mascarponen og vend forsigtigt citroncremen i. Kom blandingen over tærtebunden, pynt med skyllede bær og hakkede pistacienødder. Prøv også: Gulerodkage med abrikoser og rosiner Find flere skønne desserttærter i galleriet nedenunder
Skønne desserttærter

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.