Creme brûlée med citrongræs
2 dl fløde
1 dl mælk
¼ stang vanilje
2 citrongræs
85 g sukker
4 æggeblommer
Fløde, mælk, vanilje, citrongræs og sukker koges op og skal derefter trække i 2-3 timer.
Tilsæt æggeblommer og rør godt rundt. Sæt hele panden i ovnen og bag ved 120º under stanniol eller låg i 35-40 min.
Lige før servering drysses med perlesukker, og overfladen brændes let gylden med en bunsenbrænder.
OPSKRIFTER FRA ANDRE LANDE
Opskriften her er fra Scanpans opskriftssamling med anderledes måder at bruge æbleskivepanden på. Opskrifterne i bogen er fra Danmark, Thailand, Holland, Indien, Kina, Norge og Japan - og så denne her fra Frankrig.
Crumble
25 g hvedemel
20 mandelmel
20 g usaltet smør
20 sukker
Ingredienserne æltes, mases, knases godt sammen i hånden og smuldres ud på bagepapir. Bages i 10 min. i ovn ved 180º. Afkøles og drysses over ved servering.
Opskrift: Scanpan
Prøv også denne her...
Creme brûlée med mango og lime