Den glemte dessert: Nem diplomatbudding med cocktailbær
Her får du opskriften på den lidt glemte dessert diplomatbudding, som de også spiser i "Badehotellet". Desserten er til 4 personer.
Af
af Anne Skovgaard-Petersen

2 t og 20 min
4 personer
Diplomatbudding
4 blade husblas
3 æggeblommer
3 spsk. sukker
2½ dl fløde
1 vaniljestang
1½ dl piskefløde
Fyld
75 g cocktailbær
50 g makroner
2 spsk. sherry el. madeira
3-4 spsk. appelsin- el. abrikosmarmelade
Pynt
Hakket chokolade
Fremgangsmåde
TIP: Buddingen kan holde til at stå i køleskab 1-2 dage.
- Læg husblassen i blød i koldt vand.
- Pisk æggeblommer og sukker luftigt.
- Flæk vaniljestangen og kom den i en gryde sammen med fløden. Kog det op.
- Pisk halvdelen af fløden i æggeblommerne og hæld det tilbage i gryden.
- Varm op under piskning, til det jævner, det må ikke koge.
- Tag gryden fra varmen og tag vaniljestangen op. Rør afdryppet husblas i cremen og køl den af.
- Pisk fløden stiv og vend den i den kolde creme.
- Fyld Skær bærrene i mindre stykker. Knus makronerne groft og hæld vinen over.
- Læg creme, bær, makroner og marmelade lagvis i en randform, uden at fyldet går helt op til kanten, begynd og slut med creme.
- Stil formen i køleskab mindst 2 timer.
- Vend buddingen ud og pynt med chokolade.

Dessert & Kage
Klassisk portionsanrettet chokoladebudding lavet med husblas

Hovedretter