Opskrifter
Fastelavnsboller
Mandag, 4. februar 2013Bageopskrift: Kristina Marckmann
Fastelavnsboller er en lækker sag og der smutter nemt et par stykker ned.
Opskrift til 12 stk. fastelavnsboller
30 min
12 personer
Fastelavnsboller
500 g hvedemel
350 g smør
2 spsk. sukker
½ spsk. kardemomme
50 g gær
1¼ dl mælk
2 æg
Æg til pensling
Remonce
90 g smør
125 g sukker
Fyld
5 dl piskefløde
Glasur
90 g flormelis
½ tsk. frugtfarve
1 spsk. varmt vand
Fastelavnsboller
- Hak mel og smør sammen til en grynet masse og bland sukker og kardemomme i.
- Rør gæren ud i mælken, rør æggene i og rør blandingen sammen med melet.
- Ælt dejen, til dine fastelavnsboller, til den er smidig og blank. Lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
- Rør smør og sukker sammen til remoncen.
- Del dejen til dine fastelavnsboller i 12 boller og rul hver bolle ud på et melet bord til en 1 cm tyk firkant.
- Fordel remoncen på dejstykkerne og fold hjørnerne ind, så de mødes i midten af dejen.
- Tryk de fire nye hjørner ind, så remoncen lukkes inde, og sæt dem på en plade med bagepapir med samlingen nedad.
- Pensl bollerne med æg og bag dem nederst i ovnen ved 200° i 20 min. Lad dine fastelavnsboller afkøle på en rist.
- Pisk fløden til skum, skær et snit i hver af dine fastelavnsboller og fyld flødeskum i.
- Rør flormelis, farve og vand sammen til en glat glasur og dekorér dine fastelavnsboller.