Opskrifter

Festlig chokoladefondue med frugt og makroner

Mandag, 30. juni 2008Opdateret 19. majaf Helle Brønnnum Carlsen
Med en chokoladefondue får du en dejlig og lækker dessert. Du kan dyppe hvad som helst i fonduen, men her gør vi det med makroner og frisk frugt.
1 t og 30 min
8 personer
Chokoladefondue
150 g mørk chokolade, min. 60%
½ dl piskefløde
1-2 spsk. smør
1 spsk. cognac eller andet
400 g hindbær
Mandelmakroner
50 g mandler + 50 g flager
125 g marcipan
1 pasteuriseret æggehvide
1 nip salt
Syltede stænger af appelsinskal
2 usprøjtede appelsiner
1 nip salt
2 dl sukker
1 dl vand

Fremgangsmåde

  1. Syltede appelsinstænger Skær skrællen af appelsinerne (undgå den hvide, bitre hinde), skær dem i strimler og giv dem et opkog i vand med salt 2 gange (nyt vand hver gang). 3. gang koges i ca. 10 min., til de er møre, men faste.
  2. Bring sukker og vand i kog, til det når 115°.
  3. Kom strimlerne i og lad dem småkoge i 5 min.
  4. Læg dem stykvis ud på olieret bagepapir og lad tørre i 1 time.
  5. Mandelmakroner Hak mandlerne fint, bland med marcipan og æggehvide, tril til kugler, som rulles i mandelflager og bages ved 180° i 20 min., til de er gyldne. Afkøles.
  6. Chokoladefondue Hak chokolade og smelt den i en smelter eller over vandbad.
  7. Bring fløde, smør og cognac til samme temperatur (ikke mere end 50°).
  8. Rør det sammen, hold det lunt over fyrfadsblus og server lunt med appelsinskal, makroner og hindbær til at dyppe.
  9. Giv et glas Rivessaltes fra Rousillon til.