Ostefondue

Saml venner og familie til hyggeligt samvær omkring fonduen. Ostefonduen bliver superlækker og er tilmed let at lave!
Af
af Redaktion

Ingredienser til ostefondue

(4 pers.)

100 g bacon
1 skalotteløg
1 spsk. mel
2½ dl hvidvin el. pilsner
400 g revet emmentaler
Peber
Muskat
Ca. 750 g hvidt brød

Fremgangsmåde

Skær bacon og løg i små tern, kom dem i en gryde og svits, til baconen er sprød og løgene bløde. Rør melet i og tilsæt vin eller øl lidt ad gangen under omrøring, til det jævner. Rør den revne ost i og rør hele tiden i ottetaller, til den er smeltet, og fonduen er jævn og glat. Smag den til med peber og muskat. Hæld fonduen i fonduegryden og sæt den over varmen. Skær brødet i tern og dyp dem i fonduen.

Tip
Prøv også at dyppe radiser og bladselleri i fonduen.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Flere opskrifter til fondue...
Kødfondue
Chokoladefondue

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.