Fragilitélagkage med hård nougat
35 min. + 40 min. i ovnen
Bunde
5 æggehvider
150 g sukker
150 g rå marcipan
ca. ½ dl mælk
Fyld
150 g sukker
150 g mandler
100 g makroner
4 dl piskefløde
Evt. lidt spiritus el. stærk kaffe
Pynt
Jordbær
TIP
- Man kan også bestille bundene hos sin bager.
Rør marcipanen blød med mælken. Rør godt sammen, til det ikke klumper. Pisk æggehviderne stive på lav hastighed og pisk så langsomt sukkeret i, til det er sejt. Bland marcipanmassen i æggehvidemassen, uden at luften slås ud af dejen. Smøres på bagepapir til to cirkler med diameter på 22 cm og bag ved 140° i 40 min. og dernæst ved 100° i 20 min. Afkøles på bagerist.
Til fyldet smeltes sukkeret på en pande, og mandlerne røres i. Hældes straks ud på bagepapir og afkøles. Knuses i plastpose, og der gemmes lidt til pynt. Resten blandes i den piskede fløde sammen med knuste makroner. Når kagen lægges sammen, kan bundene stænkes med lidt stærk kaffe.
Pynt med lidt mandelnougat og jordbær.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Flere skønne kager...
Æblekage bagt i lag
Bagt cheesecake
Chokolade-trøffelkage