Opskrifter

Frisk jordbærtærte med appelsin og ribsgele

Fredag, 21. juni 2013Opdateret 13. martsaf Anne Skovgaard-Petersen
Er der noget bedre end jordbærtærte på en skøn sommerdag? I så fald kan du med god ro i sindet forsøge dig med opskriften på denne version med ribsgele på toppen.
1 t og 35 min
8 personer
Mørdej
1 usprøjtet appelsin
100 g smør
175 g mel
2 spsk. sukker
3 spsk. cremefraiche eller 1 æg
Fyld
1 æg
½ spsk. majsstivelse
1 spsk. sukker
2½ dl mælk
50-75 g chokolade
Pynt
500 g friske jordbær
½-1 glas ribsgelé

Fremgangsmåde

  1. Riv appelsinskallen fint.
  2. Smuldr smør og mel.
  3. Tilsæt sukker og cremefraiche eller æg og ælt dejen let sammen.
  4. Lad dejen hvile koldt en time.
  5. Rul dejen ud og læg den i en tærte- eller lagkageform.
  6. Prik bunden med en gaffel og stil den 10 min. i fryseren. Bag bunden ca. 15 min. ved 200°.
  7. Hak chokoladen fint, drys chokoladen på den varme bund og glat den ud med en kniv og afkøl den.
  8. For at lave fyldet piskes æg, majsstivelse, sukker og mælk sammen i en gryde.
  9. Varm op under piskning, til cremen jævner, og køl den af.
  10. Hæld cremen i bunden.
  11. Halvér jordbærrene, hvis de er store, og læg dem tæt på tærtebunden.
  12. Smelt 5-6 spsk. gelé i en lille gryde, til den er halvflydende, og øs den forsigtigt over jordbærrene.
  13. Stil tærten koldt ca. 1 time, så geléen kan stivne.