Gammeldags saftfromage på solbærsaft med cremesovs

Servér fromagen pyntet med kandiserede violer sammen med en cremesovs - så er du sikret glade gæster. Velbekomme!
Af
af Kristina Marckmann
Gammeldags saftfromage på solbærsaft med cremesovs
30 min
4 personer
Gammeldags saftfromage
6 blade husblas
1½ pasteuriseret æggehvide
1 spsk. flormelis
2½ dl solbærsaft
Cremesovs
4 dl mælk
2 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk. sukker
½ stang vanilje
1 spsk. majsstivelse
Pynt
1 tsk. kandiserede violer

Fremgangsmåde

  1. Sæt husblassen i blød i koldt vand.
  2. Pisk hviden stiv, sigt flormelissen og vend den i.
  3. Smelt husblasen i lidt af solbærsaften og pisk den i resten af saften.
  4. Pisk saften, til den begynder at tykne, gerne over et koldt vandbad, og pisk den så i hviden.
  5. Hæld skummet i en serveringsskål og stil den koldt, til den skal serveres.
  6. Cremesovs Kog mælken op og pisk æggeblommerne med sukker, vaniljekorn og majsstivelse.
  7. Rør mælken i æggesnapsen og kog sovsen op under omrøring.
  8. Server fromagen pyntet med kandiserede violer sammen med cremesovsen.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.